Over Anna en Vincent

In mijn praktijk werk ik ook nauw samen met mijn levenspartner Vincent de Jong. Onderaan de pagina vertelt hij zelf over zijn werk. Samen bieden wij het werken met families aan.
Werken met families:
Vanuit de familieopstellingen komen we soms in aanraking met families waarin problemen of onopgeloste zaken spelen. Ons uitgangspunt is dan dat we met de hele familie gaan werken waarin we kijken naar die verstoring. Na voorgesprekken bieden wij een op maat gemaakt voorstel aan.

Download hier de folder als PDF document.
 

Over Vincent de Jong   

Vincent de Jong: geboren in 1949 en vanaf 1979 heb ik een eigen huisartsenpraktijk in Nijmegen, waar ik nu nog steeds actief in ben. BIG-geregistreerd. Nascholingen gevolgd over contextuele geneeskunde en integratieve geneeskunde. Opgeleid in familieopstellingen volgens Hellinger. 10 jaar bij Amnesty International gewerkt in de Medische Onderzoeksgroep over de lichamelijke en psychische gevolgen van geweld.

Ik ben beschikbaar voor individuele consulten die een andere aanpak vragen dan met uw klacht te komen op het spreekuur. Daarnaast kijk ik ook samen met Anna Schreiner
naar een therapeutische aanpak.

Achtergrond:
Veel mensen hebben klachten en symptomen en het is vaak onduidelijk waar deze vandaan komen. In de huidige geneeskunde staan we vooral stil bij het beschrijven en het rubriceren van klachten en het uitsluiten van ernstige ziekten achter de klachten. Daarnaast is er veel aandacht voor het op korte termijn oplossen van deze klachten. Maar er bestaat weinig aandacht voor de achtergrond en context van de klachten. Waar komen ze vandaan, waarom komen ze nu, wat voor functie hebben deze klachten en wat voor betekenis hebben deze klachten voor de leefomstandigheden. Er wordt veel tijd en aandacht besteed aan wat het niét is maar men zoekt weinig naar wat het nu wél is.
In deze lichaamsgerichte praktijk-samenwerking zullen we meer stilstaan bij juist de betekenis en de functie van deze klachten. Dat doen we middels gesprekken of via oefeningen uit de lichaamsgerichte therapie. We gaan daarbij uit van de onlosmakelijke samenhang tussen lichaam en geest. We kijken hoe ons lichaam zich georganiseerd heeft.
Daarnaast is het natuurlijk van belang om te onderzoeken welke weg het meest leidt tot een oplossing van klachten. Daarbij kijken we breed naar welke mogelijkheden er zijn in de gezondheidszorg, in de lichaamsgerichte psychotherapie en in de psychologie.
                                               ------------