In ben geboren in 1947 in Nijmegen, gehuwd, moeder van 2 kinderen en oma van 3 kleinkinderen. Op latere leeftijd ben ik begonnen met dit werk en me steeds vanuit mijn eigen werkervaringen verder ontwikkeld. In 1995 heb ik de therapeutische opleiding gevolgd van Alexander Lowen; Bio-energetische Analyse. Dit is een vorm van lichaamsgerichte psychosociale therapie.Het doel van deze therapie is om in de interactie tussen de client en de therapeut  de client bewust te maken van van zijn gedrag, zodat deze zijn karakter leert kennen met zijn verdedigings en overlevingsmechanisme. Tegelijkertijd wordt door lichamelijke interventies getracht de spierspanningen in het lichaam te verminderen en de beweeglijkheid te vergroten. De lichaamsoefeningen vergroten het gevoel van levendigheid. Je gaat meer voelen en waarnemen.
De adem staat centraal in het werk. Door te werken met de adem kunnen er emoties loskomen die zich mogelijk hebben vastgezet en een blokkade hebben gevormd. Deze blokkade kan fysieke klachten geven.
Een ander belangrijk onderdeel is om kontakt en uiting te geven aan de nagativiteit en oordelen die we allemaal met ons meedragen om zo te komen bij liefde voor jezelf en voor je medemens.

Mijn specialiteiten zijn:

  • Werken met hechtingsproblematiek
  • stressreductie en traumabehandeling
  • werken met gezondheidsklachten
  • systemisch werk
  • meditatie's

 

Voor groepswerk en relatietherapie werk ik samen met mijn collega Jan-Willem de Goeij
Voor systemisch werk heb ik een samenwerking gevormd  met mijn partner Vincent de Jong naar families waar een konflikt of gebeurtenis heeft plaatsgevonden wat vraagt om een oplossing. 


 

 

 Uiteindelijk is de grote uitdaging van het leven het overwinnen van je beperkingen,
 het steeds verleggen van je grenzen