Aanbod individueel
Aanbod groepsgericht
Aanbod workshops & trainingen

 

Aanbod individueel:

Ik geef individuele lichaamsgerichte therapeutische sessies van 1 uur. Daarnaast werk ik ook met mensen die een supervisievraag hebben en een lichaamsgerichte aanpak zoeken.
Vooraf vindt er een intakegesprek plaats.
Prijs € 90,- per sessie.
Ik werk vooral in Groesbeek.
Tevens ben ik leertherapeut voor mensen die de opleiding Bio-energetische Analyse volgen.

Uitgangspunten in mijn therapiewerk zijn:

Bio-energetische analyse
Dit is een lichaamsgerichte therapie, waar ik werk vanuit de interactie tussen cliënt en therapeut. Het lichaam laat ons precies zien hoe we in het leven staan. Het lichaam kan pijnlijk zijn, gespannen, verhard, strak, of je kunt je lichaam helemaal niet voelen.

De cliënt leert de signalen, impulsen en gevoelens die zich in het lichaam aandienen beter waar te nemen en wordt zich bewust van de betekenis ervan. Het aanbieden van de lichaams-oefeningen binnen de therapie is gericht op het verhogen van vitaliteit , lichamelijke beweeglijkheid, ontspanning en het verbeteren van de ademhaling.
De wijze waarop we ademen vertoont een nauwe relatie met hoe we in ons lichaam bewegen en hoe we onze gevoelens toestaan. 
In ons lichaam zijn vaak gebieden waar de ademstroom blokkeert en waar sterke spierspanningen of pijnlijke plekken ontstaan. 
Zo vormt iedereen een eigen lichaamshouding. 
Deze houding vertelt ons veel over de houding waarmee we in het leven staan.

Er ontstaat een dynamiek tussen de cliënt en de therapeut, waarin het belangrijk is dat de cliënt en de therapeut zich openstellen om dat tot uiting te brengen wat nodig is om verder te ontwikkelen.Een ander belangrijk onderdeel in de therapie is om expressie te geven aan de negativiteit en oordelen die we allemaal met ons meedragen om zo te komen bij liefde voor jezelf en voor je medemens.(core-energetica)

Systemische benadering
Omdat ik in het werk situaties tegenkom die gebaseerd zijn op het gezin van herkomst, ben ik geinteresseerd geraakt in Familie opstellingen.
Dit is een manier waarin ik samen met de client d.m.v. opstellingen kijk naar ordening, binding, balans tussen geven en nemen en verstrikkingen (rolverwarring) om vandaaruit tot nieuwe oplossingen te komen. In mijn individuele werk met de cliënt is dit een welkome aanvulling. Het is ook mogelijk om in groepsverband een opstelling te doen, dit kan op aanvraag.

“Werken met families” begeleid ik samen met mijn man Vincent de Jong. We kijken hierin samen naar de conflicten die spelen in een familie om zo tot een oplossing te komen, de orde te herstellen of nare gebeurtenissen een plaats te geven in het systeem.

Traumatherapie

Trauma gaat niet zozeer over de traumatische gebeurtenis, maar over hoe het lichaam op overweldigende situatie gereageerd heeft en nu in de volwassen leeftijd nog in dezelfde reactiemodus zit. In trauma-therapie zoeken we naar het antwoord van het zenuwstelsel op een ingrijpende gebeurtenis. Dat antwoord zal vaak een lichamelijke reactie zijn. De gebeurtenis kan een ongeval zijn maar ook een gevolg van een storing in de ontwikkeling.
De traumatherapie is een benadering voor het oplossen van posttraumatische stressreacties in het verleden of heden.
Er wordt gewerkt met bewustwording van gerichte lichaamssensaties. Door verschillende stappen hierin te volgen, kunnen we komen tot het oplossen en voorkomen van stress en helen we het trauma. Uiteindelijk ontwikkel je strategieën om zelfregulatie te verbeteren.

Met deze verschillende benaderingen werk ik.

Beeld: Sjef Voets 

“Je lichaam weerspiegelt hoe je in het leven staat.”